Τυριά και άλλα

Η ιδέα «έπεσε» όταν ανακαλύφθηκε ένα κομμάτι ξεχασμένο ανθότυρο στο ψυγείο. Γρήγορα και με ότι βρέθηκε πρόχειρο, μετατράπηκε σε ένα υπέροχο dip που συνόδευσε τέλεια τσιπουρο- ή μπιρομεζέδες.

Έκτοτε έγινε αγαπημένη συνήθεια, δυο εκδοχές της οποίας σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Τρία Τυριά

Χρησιμοποιήθηκαν από διακόσια γραμμάρια φέτα, ανθότυρο και ανωτύρι (ένα τυρί τύπου νιβατό της θεσγάλα), αρκετά φύλλα πλατύφυλλος βασιλικός και μέντα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λάδι με πορτοκάλι, λίγη αμυγδαλόψιχα και αλατοπίερο.

Τοποθετήθηκαν όλα μαζί στο multi για μισό λεπτό, διορθώθηκε η γεύση με αλατοπίπερο και μπήκε στο ψυγείο.

Σερβίρεται σε λεπτές φέτες φρυγανιές σίκαλης ή σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με λίγη κάπαρι ή ελιές καλαμών

 

Η Κόκκινη

Χρησιμοποιήθηκαν τρακόσια γραμμάρια ξύγαλο, μια πιπεριά φλωρίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια δυνατή πρέζα μπούκοβο, ρίγανη, θρούμπι, αλατοπίπερο.

Τοπθετήθηκαν όλα μαζί στο multi για μισό λεπτό, διορθώθηκε η γεύση με αλατοπίπερο και μπήκε στο ψυγείο.

Σερβίρεται σε λεπτές φέτες φρυγανιές σίκαλης ή σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με κλαδάκια κρίταμο τουρσί.

Φρυγανιά σίκαλης με Κόκκινη, κρίταμο και κάπαρη



Με την υπογραφή "Το Περιβάλλον" θα φιλοξενούνται αναδημοσιεύσεις άρθρων από άλλες πηγές. Όταν πρόκειται για μεταφράσεις θα αναφέρεται επιπλέον και αυτός που επιμελήθηκε της μετάφρασης. Φυσικά πάντα θα δημοσιεύεται η πηγή.


'Τυριά και άλλα' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Η σελίδα είναι βασισμένη στο πρότυπο  Old Paper της ThunderThemes.net και προσαρμόστηκε από την ομάδα του toperivallon. Οι συντάκτες των άρθρων έχουν την ευθύνη του περιεχομένου των και η σελίδα την ευθύνη των ανυπόγραφων.