Eπιστολή στον Γιάνη Βαρουφάκη

Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί.

Κύριε Υπουργέ,

Ακούσαμε πως ψάχνετε να βρείτε είδη στα οποία θα μπορούσατε να ανεβάστε το ΦΠΑ. Έχουμε να σας προτείνουμε τα εξής είδη και κατηγορίες ειδών, στα οποία η αύξηση του ΦΠΑ θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας.

1. Σκάγια και κυνηγετικά είδη: μετρήστε τις τρύπες σε όλες τις επαρχιακές πινακίδες και υπολογίστε βέβαια την ρύπανση του εδάφους και των υδάτων από το μολύβι και τον περιττό φόνο πουλιών για διασκέδαση
2. Ζάχαρη και αναψυκτικά με ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά: Γνωστό το πρόβλημά μας με την παχυσαρκία
3. Κόκκινο κρέας: σύμφωνα με μετρήσεις μια αγελάδα εκλύει από 70 μέχρι 120 κιλά μεθανίου τον χρόνο, αέριο του θερμοκηπίου. Ένα κιλό κρέας ισοδυναμεί με βόλτα 250 χλμ με ένα μέσο αυτοκίνητο.
4. Πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, μη βιο-αποικοδομήσιμες συσκευασίες εν γένει, πλαστικά μικροαντικείμενα μιας χρήσης ( ποτήρια, καλάμακια, αναπτήρες κτλ)– οι λόγοι είναι ευνόητοι, αλλά ρίξτε μια ματιά στις παραλίες της Αίγινας, που γνωρίζετε καλά, να δείτε πόσα πλαστικά καταλήγουν στη θάλασσα
5. Μπαταριες μη επαναφορτιζόμενες και προϊόντα με επικίνδυνες ουσίες (πχ βαρέα μέταλλα) –ευνόητοι οι λόγοι

Σημείωση σύνταξης: η παραπάνω επιστολή δημοσιεύθηκε σήμερα στο χρονολόγιο του Φ. Δραγούμη στο facebook. Παρακαλούμε, μοιραστείτε την προκειμένου να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος που θα οδηγήσει τις όποιες αποφάσεις προς μια σωστή κατεύθυνση.Ο Φίλιππος Δραγούμης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι (Paris X Nanterre) 77/79 και στη συνέχεια ζωγραφική στην Α.Σ.Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και πρόεδρός της. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (στην Αίγινα) με το οποίο ασχολήθηκε επί 16 χρόνια (1989-2006). Σχεδίασε προγράμματα διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας από το 1998 και διοργάνωσε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια για την περίθαλψη / προστασία άγριων ζώων στην Αθήνα, Άγκυρα, Βελιγράδι και Βουλγαρία όπως και άλλα προγράμματα για το περιβάλλον και την άγρια ζωή. Τιμήθηκε για την διεθνή δράση του από το International Wildlife Rehabilitation Council (Διεθνές Συμβούλιο για την Επανένταξη Άγριων Ζώων) με το International Award το 2000 στο Montreal και το 2005 από την UNESCO Πειραιά και νήσων για την προσφορά του στην Οικολογία. Το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα, «Ο Ροζ Πελεκάνος και άλλες ιστορίες», εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα το 1999. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελευθεροτυπία, τα Νέα, την Καθημερινή και το ΟΙΚΟ. Ίδρυσε την ΜΚΟ “ΜΙΑΦΥΣΗ” με στόχο τη διεθνή συνεργασία και δικτύωση για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό για τη Φύση από το 2006 ως το 2009. Έκτοτε δραστηριοποιείται στην πολιτική. Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων “Αθηνά Υγεία”. Το δεύτερο βιβλίο του “ Η Ηθική Πίσω από την Κρίση” είναι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα.


Η σελίδα είναι βασισμένη στο πρότυπο  Old Paper της ThunderThemes.net και προσαρμόστηκε από την ομάδα του toperivallon. Οι συντάκτες των άρθρων έχουν την ευθύνη του περιεχομένου των και η σελίδα την ευθύνη των ανυπόγραφων.