Μεζεδάκια #2

Η μέχρι τώρα πορεία των αποδόσεων των διετών και δεκαετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που εν πολλοίς προϊδεάζει για το που θα κυμανθούν τα επιτόκια δανεισμού σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει στις αγορές, αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται παρά η ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, ένα σταθερό και όχι αμφιλεγόμενο ή αμφίσημο μήνυμα  προς τις αγορές  για να υπάρξει ραγδαία αποκλιμάκωση.  Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τους εγχώριους «πολιτικούς αναλυτές» με τα φλύαρα πληκτρολόγια, αλλά οι αγορές αυτό λένε, και εμπιστεύομαι τις αγορές, όχι αυτούς.  Τώρα, αν η πορεία μπορούσε να είναι καλύτερη είναι η δευτερεύουσα – ψυχοκαθαρτική συζήτηση και αφορά κυρίως τα κόμματα και τους επιτελείς τους, όχι τις αποδόσεις των ομολόγων σήμερα ή αύριο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η συγκέντρωση «παραιτηθείτε Νο 2» ήταν αποτυχημένη πριν τη διεξαγωγή της. Έχετε δει τουρίστες να προσπαθούν να χορέψουν τσάμικο σε πανηγύρι;  Αν ναι, ξέρετε τη μια από τις αιτίες. Βέβαια, ο αντίλογος ήταν συντριπτικός: «μη σας νοιάζει ποιος το διοργανώνει, αν βρίσκονται κάποιοι πίσω από αυτούς και ποιοι είναι, τι σκοπό έχουν, αν υπάρχει πρόταση, αν υπάρχει θέση, ποιοι θα είναι και γιατί, ποιοι ΔΕΝ θα είναι και γιατί, αν περιμένουμε κάποια αποτελέσματα, αν μέχρι σήμερα συκοφαντήσαμε καθ’ εξιν και κατ’ εξακολούθηση τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, αν χρησιμοποιούμε φρασεολογία καφενείου, ελάτε να τους πούμε παραιτηθείτε επειδή έτσι, είναι Τετάρτη απόγευμα ξερωγω και δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε».  Μερικοί εξ ημών που δεν πήγαμε, επιβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά την άποψή μας ότι κάποιοι είναι γεννημένοι  να παλεύουν με μονοψήφια εκλογικά ποσοστά.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα αναλώνεται σε συζητήσεις για πρόσωπα που έχουν παρελθόν και μ’ αυτόν τον τρόπο, υπονομεύει το δικό της μέλλον. Γιατί είναι ζητούμενο να έχεις ρεύματα και τάσεις αλλά είναι κατάρα να έχεις φέουδα και μπεηλίκια.


Περιβαλλοντολόγος κατ' επάγγελμα με οικολογικές ανησυχίες, φιλελεύθερος αριστερός, άθεος, λάτρης της τεχνολογίας, επίμονος, ενίοτε ξεροκέφαλος έτοιμος πάντα για συγνώμη όταν αποδειχθεί ότι είχα λάθος, πράγμα που συμβαίνει σπάνια. Ον πολιτικό του είδους της χρονίας νόσου, με μικρές περιόδους άνευ εξάρσεων. Γραφεύς και αναγνώστης, επιδεκτικός σε αλλαγές, θαυμαστής του καινούργιου, ελπίζω νέος μέχρι τα βαθιά γεράματα και αιώνιος φοιτητής στα πανεπιστήμια της ελεύθερης γνώσης. Άνθρωπος των λόγων και των πράξεων, ανάλογα του τι η περίσταση επιτάσσει. Η στιγμιαία εμπλοκή με την πολιτική της ψηφοθηρίας, πέρασε χωρίς ελπίζω να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια.


'Μεζεδάκια #2' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Η σελίδα είναι βασισμένη στο πρότυπο  Old Paper της ThunderThemes.net και προσαρμόστηκε από την ομάδα του toperivallon. Οι συντάκτες των άρθρων έχουν την ευθύνη του περιεχομένου των και η σελίδα την ευθύνη των ανυπόγραφων.