Μεθυστικό καρπούζι

Καλοκαίρι, και οι νύχτες εκλιπαρούν για λίγη δροσιά, λίγη υγρασία να συνοδεύσει την αναδυόμενη ζεστή που συσσώρευσαν οι δρόμοι, οι τοίχοι, το χώμα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Εγώ είμαι εδώ να σας την προσφέρω. Όσοι τυχεροί είστε κοντά σ’ ένα μποστάνι ή έχετε ένα δικό σας, κόψτε ένα μετριο προς μικρό καρπούζι φροντίζοντας να κρατήσετε το κοτσάνι γύρω στα δεκαπέντε εκατοστά. Γεμίστε ένα νεροπότηρο ούζο, βάλτε το καρπουζι και το ούζο σε  κάπου ώστε να μη σας εμποδίζουν, βουτήξτε το κοτσάνι στο ούζο κι αφήστε το καρπούζι να μεθύσει. Λογικά, μια μέρα μετά, το καρπούζι θα έχει «πιεί» όλο το ούζο. Αν χρειαστεί περισσότερο, έχετε υπομονή και δώστε του χρόνο,

Οταν το ούζο στο ποτήρι τελείωσε, βξάλτε το καρπούζι στο ψυγείο και μόλις παγώσει, κόψτε το και απολαύστε το, αρωματικά δροσερό, μεθυστικό.

Σε περίπτωση που δεν έχετε κοντά σας μποστάνι, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον παραγωγό στη λαϊκή να σας φέρει καρπούζι με κοτσάνι. Διαφορετικά, κάντε ένα μικρό τριγωνικό άνοιγμα στο καρπούζι, μια βούλα που λένε οι πλανόδιοι, και εγχύστε προς όλες τις κατευθύνσεις στη σάρκα του καρπουζιού το ούζο με μια μεγάλη σύριγγα, ταπώστε, παγώστε, έτοιμοι

Tip. Σερβίρεται καλύτερα σε μικρά κομμάτια, καθαρισμένα από κουκούτσια και συνοδεύεται με μπουκιές πικάντικος φέτας καλής ποιότητας και φύλλα φρέσκιας μέντας. Συνοδεύει τέλεια όστρακα, ωμά ή αχνιστά.

Tio 2. Το ούζο και δη ο γλυκάνισος είναι που δινει το άρωμα και την ένταση, ειδικά όταν κρυώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο με γλυκάνισο ή λικερ μαστίχα. Μην οδηγείτε αφού το φάτεΜε την υπογραφή "Το Περιβάλλον" θα φιλοξενούνται αναδημοσιεύσεις άρθρων από άλλες πηγές. Όταν πρόκειται για μεταφράσεις θα αναφέρεται επιπλέον και αυτός που επιμελήθηκε της μετάφρασης. Φυσικά πάντα θα δημοσιεύεται η πηγή.


'Μεθυστικό καρπούζι' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Η σελίδα είναι βασισμένη στο πρότυπο  Old Paper της ThunderThemes.net και προσαρμόστηκε από την ομάδα του toperivallon. Οι συντάκτες των άρθρων έχουν την ευθύνη του περιεχομένου των και η σελίδα την ευθύνη των ανυπόγραφων.